Новината бе съобщена от РИА Новости.  Напомням на читателите, че “Причал

...
Новината бе съобщена от РИА Новости. 
Напомням на читателите, че “Причал
Коментари Харесай

Роскосмос изрази желание американските кораби Крю Драгън да се скачват с новия модул Причал

Новината бе обявена от РИА Новости. 

Напомням на читателите, че “Причал ” бе свързан към станцията на 26-ти ноември в 17:19 ч. българско време, два дни след изстрелването му. Това е основен модул с шест врата за прикачвания. С един от тях “Причал ” е захванат към изстреляния по-рано през това лято модул “Наука ”. Това значи, че останалите пет са свободни да посрещат други кораби и модули.

Доскоро Русия планираше към “Причал ” да бъдат прикачени два нови научно-енергетически модула. Но по отношение на обстоятелството, че най-старите съставни елементи на МКС “Заря ” и “Звезда ” демонстрират все по-сериозни признаци на изхабяване и стареене, руснаците оповестиха, че вместо това тези модули ще бъдат употребявани за нова станция. Така оставаше въпросът за какво въобще е нужен “Причал ”, защото той в никакъв случай няма да бъде употребен на оптималния си потенциал. 

Възможността модулът да посреща американски кораби наподобява ще реши този проблем. Но за тази цел ще би трябвало да бъде издигнат специфичен преходник.

По-нататък Русия планува към “Причал ” да се скачват и новите галактически кораби “Орел ”, които Роскосмос основава за полети към Луната. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР